Атанас Мерджанов: Има авторитарен стил на управление в БСП

08:46, 10 юни 19 / Политика 25 1233 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Има залитания и авторитарен стил в управлението на БСП". Това каза членът на Националния съвет на партията и ексдепутат Атанас Мерджанов пред bTV. Даде пример с решението на ръководството на БСП да извади партията от парламента.

Има решения, които не се знае как са вземани, в какъв кръг са обсъждани. Първоначално това мнение беше обявено пред обществеността и Националният съвет беше използван да подпечата предварително взети решения, обясни Мерджанов.

''Дали Корнелия Нинова е бламирана не е от значение, важното е партията да не е бламирана'', каза още социалистът. Припомни, че БСП загуби предварително спечелени избори за втори път. "Това не може да не буди съмнения и критики. Затова отхвърлихме критиките на Изпълнителното бюро на БСП. Пленумът беше стъпка към връщане на демократично съществуване'', каза Мерджанов.

"Отборът на Овчаров от Тройната коалиция управлява партията, тъй като неговият заместник е председател на БСП. Тъкмо Овчаров с тези другари работеше за избирането на Нинова", каза Мерджанов.

Обясни, че Румен Овчаров е бил в управата на "Лукойл" по време на правителството на Орешарски, а сега критикува задкулисието. "След като въставаш срещу задкулисието, трябва да се разграничиш от екстрите. Когато едно политическо семейство няма разбирателство, как да убеди обществото, че може по-надеждно да управлява страната", каза Мерджанов. Прогнозира, че ако не се стигне до консолидация, ще се стигне до загуба на местните избори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама