Microsoft пуска следващо поколение Xbox през 2020-а

10:00, 10 юни 19 / Свят 25 1274 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Microsoft представи конзолата Xbox от следващо поколение "Project Scarlett", която ще бъде пусната през 2020 година.

Устройството ще бъде четири пъти по-мощно от Xbox One X конзолата и ще се захранва от Advanced Micro Devices чип, съобщи компанията по време на своя конференция в Лос Анджелис.

Конзолата ще показва до 120 кадъра в секунда или два пъти повече от средния телевизор и ще включва твърдотелен диск (най-важната иновация при персоналните компютри – бел.прев.), казва Microsoft, което позволява на играта да се зарежда много по-бързо, отколкото на по-старите механични твърди дискове.

Конзолата ще бъде пусната навреме за Коледа през 2020 г. с най-новата версия на популярната видео игра на Microsoft „Halo“.

Microsoft обяви също, че платформата за стрийминг xCloud, която позволява на клиентите да играят своите игри навсякъде чрез съхраняването им в облака, ще дебютира през октомври.

Компанията обяви новините на събитие в Лос Анджелис преди E3 - голямото търговско изложение на индустрията за видео игри, което се открива във вторник.

По време на събитието изненадваща поява направи актьорът Киану Рийвс. Звездата от "Матрицата" тотално открадна шоуто като разкри, че ще участва във видеоиграта Cyberpunk 2077.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама