Air New Zealand отмени забраната за татуировки на служителите си

11:40, 10 юни 19 / Свят 25 886 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Air New Zealand ще сложи край на забраната за персонала за видими татуировки, което се оценява като ход, който ще позволи на персонала да изрази културно и индивидуално разнообразие.

Някои новозеландци с майорски произход носят татуировки, за да отбележат генеалогията и наследството си.

Авиокомпанията заяви, че от първи септември всички служители ще могат да показват "неофанзивни" татуировки по време на работа.

Казва се, че налице е все по-широко възприемане на татуировките като средство за лично изразяване.

Ограниченията на татуировките на авиокомпанията предизвикаха критики и някои я обвиниха в лицемерие за използването на други аспекти на маорската култура - като език и символи - в маркетинговите си усилия.

Местните медии също съобщиха, че промените в политиката идват след случаи с лица, на които е отказана работа в Air New Zealand заради видими татуировки.

Главният изпълнителен директор на Air New Zealand Кристофър Луксън заяви, че фирмата иска да приеме многообразието и да позволи на служителите "да изразят индивидуалността или културното наследство".

"Искаме да освободим всички наши служители, включително униформени служители, като кабинен екипаж, пилоти и екипи за обслужване на клиенти на летището, които за първи път ще имат възможност да имат неофанзивни татуировки, когато носят униформите си", каза Луксън.

Авиокомпанията заяви, че проучване е установило, че един от всеки петима възрастни новозеландци има поне една татуировка, като над 35% от хората под 30-годишна възраст са татуирани.

За хора с маорски произход маркировките, известни като moko kauae, се врязват в кожата с помощта на длета. Те са свещена традиция, която обозначава връзките на човека със семейството и културната им идентичност.

От Air New Zealand заявиха, че отмяната на забраната идва след продължило пет месеца проучване с клиенти и персонал.

Говорител на националния превозвач заяви, че ще "третира татуировки като реч", за да се определи какво ще се счита за обидно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама