Полицай простреля мъж в Швеция - крещял, че има бомба

16:50, 10 юни 19 / Свят 25 1083 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Шведски полицаи откриха огън на жп гарата в Малмьо по мъж, който обявил, че има пистолет и взривно устройство, съобщават световните агенции.

Инцидентът е станал около 10 ч. тази сутрин местно време. Според свидетели, мъжът е на около 30 г. и изглеждал неадекватен – подритвал чанта на публичното място. В един момент започнал да крещи, че има бомба. Охранители се опитали да го задържат, но побягнал и заплашил, че има пистолет. Тогава дошлите полицаи го обезвредили с няколко изстрела.

Откаран е в болница, като няма други пострадали. Самоличността му се изяснява. На брифинг от полицията подчертаха, че не изключват както версията за действия на психичноболен, така и тази всъщност да става въпрос за опит за терористична атака.

На място беше изпратен екип сапьори, които взривиха чантата. На този етап няма данни тя действително да е съдържала експлозиви.

През миналата седмица над 20 души пострадаха при експлозия в южния град Линшьопинг. Според разследващите случаят там е бил свързан с вражда между местни банди.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама