Желязков: Ще искаме среща в Брюксел по плана за пакет „Мобилност”

18:05, 10 юни 19 / Политика 25 1188 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''България ще иска среща с новата Европейска комисия по плана за пакет „Мобилност”'', това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, предаде БГНЕС.

Желязков: Трябва да бъде преосмислен цялостният подход по пакета "Мобилност"

Желязков, заедно с новоизбраните от България членове на Европейския парламент, даде извънреден брифинг след проведена среща с представители на превозвачите относно предстоящите действия и съвместните стъпки по Пакета за мобилност I.

„В момента имаме институционална несигурност по отношение на избора на председател на комисията, председател на европарламента, както и председател на транспортната комисия“, уточни Росен Желязков и допълни, че е постигнат консенсус в националната позиция по отношения на подхода на правителството, представителите ни в ЕП и индустрията.

''Колкото по-скоро имаме председател на ЕП и конструирана транспортна комисия, толкова по-добре'', смята транспортният министър.

Росен Желязков бе категоричен, че България отново ще настоява да бъде разгледано на първо четене законодателното предложение по отделните досиета.

„В рамките на Съвета ще търсим подкрепата и на други държави, с които имаме сходни виждания по отделните компоненти, като по този начин разширим кръга на групата на единомислещите.

От своя страна всички присъстващите евродепутати изразиха подкрепата си.

Евродепутатът Андрей Новаков подчерта, че е от изключителна важност постигнатото единомислие между всички партии по темата, което я превръща в национална задача.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама