Глоба и за изпълнителя, и за Столичната община заради ремонта на "Графа"

08:10, 11 юни 19 / Политика 25 411 Topnovini
БГНЕС

„Това, което ние искаме и това, което всички граждани и гости на София искат, е една добре свършена работа и един добре изпълнен проект, който да ни радва години напред. Вчера кметът констатира сериозни недостатъци в пътната настилка и съответно беше наложена санкция на изпълнителя”, заяви зам.-кметът на София Дончо Барбалов относно наложените от кмета на София Йорданка Фандъкова санкции на изпълнителя за ремонта на ул. "Граф Игнатиев".

"Общо 279 000 лв. е новата санкция, която налагам на изпълнителя за ремонта. Причината е надигания на настилката на няколко места в зоната на релсовия път, които служители на общината констатираха през уикенда. Според тях това е станало заради температурно разширение около напречните отводнители”, написа Фандъкова в личния си профил във Facebook.

Налагат нова глоба от 280 000 лв. за ремонта на „Графа“

Според Барбалов не са виновни напречните отводнители. „Виновни са тези, които са ги поставили не както трябва. Елементарно е да се съобрази, че когато дойдат топлите дни ще има повишение на температурите и трябва да има фуги, които да обират разширението на материалите от температурните разлики”, посочи още той пред Нова телевизия.

„В крайна сметка, когато имаме недобре свършена работа трябва да има отговорни за това и да се понесат санкции. Вчера организирах среща с проектантите на релсовия път и с тези на общата част на зоната. Днес ще има среща и с пътни инженери. Целта е да се намери решение”, обясни Барбалов.

Ремонтът на ул. "Граф Игнатиев" – некачествен, но остава така

„Изпълнителят е поел ангажимент три пъти на ден да правят обход и да търсят дефекти. Нашата цел не е да откриваме дефекти, а да няма такива. Ще направим проверки и на останалите настилки в зоната, за да сме сигурни че работата в крайна сметка е добре свършена”, посочи Дончо Барбалов.

Столичната община ще обжалва наложените санкции.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!