Протест срещу бетона по морето се провежда пред парламента

19:45, 11 юни 19 25 1575 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Протест срещу бетона по морето се провежда в центъра на София. Граждани и представители на различни организации са се събрали пред Народното събрание с искане да се сложи край на строителството по българското Черноморие.

Протестиращите са и против промените в закона за устройство на Черноморското крайбрежие, които касаят къмпингуването. Природозащитниците обещават да сезират Конституционния съд, ако промените
бъдат приети.

„Протестираме срещу бетонирането на нашето Черноморие, унищожаването на природата и срещу отказа на нашите политиците да се учат от грешките“, заяви адвокат Дончо Бураджиев, един от протестиращите, дошъл специално за протеста от Велико Търново. Според него е крайно време законът да признае правото на всеки един да къмпингува свободно.

„Природата е най-ценният ни ресурс и е крайно време държавата да си влезе в ролята и да каже дюните дюни ли са. Защото е абсурдно публична държавна собственост, каква са дюните, да стават частни. Това е кражба, а тя е престъпление“, категоричен е той.

Протестиращите настояват държавата да се вслуша в исканията им, в противен случай те ще организират още по-мащабни демонстрации.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама