Продава се единственият дом на кралица Елизабет II в чужбина

08:20, 12 юни 19 / Любопитно 25 1711 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Продава се единствения имот извън Великобритания, който кралицата наричаше свой дом. Вила Гардаманджа е разположена в западните покрайнини на столицата на Малта - Валета, и е била дом на Елизабет II и съпруга й принц Филип от 1949 до 1951 г., когато той е служил в Малта като морски офицер.

В последните години имението, което е в списъка с архитектурно наследство на Малта е в лошо състояние. Имотът е 1560 квадратни метра и агенцията за недвижими имоти, която го продава пише, че "има доказана историческа стойност", съобщава Би Би Си, цитирана от БГНЕС.

Елизабет и Филип са живели във вила Гардаманджа преди тя да стане кралица. По това време имотът бил на чичото на Филип. Елизабет Втора винаги е казвала, че свързва Малта с приятни спомени и двамата са били щастливи там като наскоро женени.

По време на последното посещение на кралицата в Малта през 2015 г. премиерът на островната страна й подари картина на вила Гардаманджа.

В Малта има спорове каква да бъде съдбата на имота. Някои искат държавата да го купи и възстанови, други смятат, че частните собственици трябва да определят съдбата му.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама