Брус Спрингстийн пуска нов албум

09:20, 12 юни 19 / Любопитно 25 1649 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Брус Спрингстийн пуска първия си от пет години албум в петък, наричайки го "кутия за бижута от записи". "Този албум е завръщане към моите солови записи с характерни песни, извивки и оркестрови аранжименти", каза Спрингстийн.

Той все още пресъздава меланхолични размишления върху състоянието на Америка чрез своя леко дрезгав глас, но в неговия 19-ти албум вдъхновението му се е променило.

Музикантът се обръща към южната калифорнийска поп-класика от 60-те и 70-те години, като влива в музиката си дълбока носталгия за златна ера на Съединените щати, погребана под калифорнийския пясък, но с надежда за връщането й.

Резултатът е албум с 13 парчета - озаглавен "Западни звезди" - който обхваща "широка гама от американски теми - като магистралите и пустините, изолацията и общностите", каза 69-годишният рокер в изявление. Но в него се долавят и "неизменната любов към дома и надеждата".

"Западни звезди" - чиято корица показва лъскав кафяв кон, галопиращ през пустинята - отдава почит на музикантите от младостта на Спрингстийн.

В албума може да се долови влиянието на Глен Кембъл, Рой Орбисън и особено в "Здравей слънце", версията на Хари Нилсън на "Всички говорят".

Това не е първият път, когато Спрингстийн черпи вдъхновение от Калифорния.

През 1972 г. той пише песента "Калифорния" година след като родителите му се преместват в главния щат. Самият той се премества там през 1991 г., където се жени за китаристката Пати Скиалфа, който все още е член на „E Street Band“, припомня БГНЕС.

Няколко години по-късно Спрингстийн записва албума си "The Ghost of Tom Joad" в дома си в Лос Анджелис, който печели наградата "Грами" за най-добър съвременен кънтри албум.

"Западни звезди" е първият студиен албум на Спрингстийн след "Големи надежди" от 2014 г. Той също така идва месеци след като творецът приключи успешното си представяне на Бродуей, 236-концертно представление, което вече е достъпно по Нетфликс. Когато шоуто приключи през декември след няколко обновявания, то бе обявено за едно от най-посещаваните на Бродуей, като цените на препродажбите са достигали до над 1 000 долара.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама