Провериха още четири къщи за гости, няма нарушения

18:15, 12 юни 19 25 1359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Още четири проектни предложения провериха днес експерти на Министерство на земеделието, храните и горите и Държавен фонд „Земеделие“.

От ведомството съобщават, че три от проверките за съответствие са били извършени на територията на МИГ "Чирпан"", а една - на МИГ " Белово, Септември, Велинград".

Експерти провериха три къщи за гости в Хасковско

Експертите посетиха терен в чирпанското село Средно Градище, на който се предвижда да се построи комплекс с ресторант, стаи за настаняване и приложни занаяти. Исканата за проекта субсидия е 390 791 лв.

Второто проектно предложение е за изграждане на обект за хранене и настаняване, като общата стойност на субсидията възлиза на 293 780 лв. По думи на собственика на имота идеята е да се направи ресторант-пицария за хранене, като ще има и места за настаняване.

Третото проектно предложение - на стойност 391 152 лв., също е за изграждане на място за настаняване и хранене. 

При проверките, извършени на територията на Чирпан, не са били констатирани несъответствия между намеренията на кандидатите и техните проекти. От МИГ „Чирпан“ също увериха проверяващите в достоверността на информацията, посочена от тях.

Днес е била извършена и проверка на проектно предложение за закупуване на оборудване и обзавеждане на къща за гости "Нова Аква" в местността Вельовица край Велинград. Исканата субсидия възлиза на 41 640 лв.

Експертите посочват, че при проверката е било установено, че къщата за гости е на много ранен етап от завършването си и няма как да бъде стартиран проектът за обзавеждането й. 

От министерството посочват, че предстои да бъдат проверени още три от общо 14 проекта, които са кандидатствали за развитие на туристически дейности.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама