Общински съветник от Бургас - против монокините на плажа

13:00, 13 юни 19 25 1150 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Общинският съветник Станислав Андреев внесе докладна записка, с която настоява да бъдат направени промени и допълнения в Наредбата за опазване на обществения ред на територията на община Бургас.

В докладната се казва :“За целта организираме подписка, която ще докаже негативните обществени нагласи спрямо това недопустимо поведение. Предложението ни е свързано с гарантиране на обществения ред и с осигуряване спокойствието на гражданите в община Бургас, каквато всъщност е и целта на горепосочената Наредба.

През последните години граждани посещават обществените плажни ивици без никакво облекло (бански костюм) или в неприлично такова (жени по монокини), като по този начин демонстрират неуважение към обществото и погазване на общоприетите норми за приличие на публично място. С голотата си те предизвикват неприятни преживявания у останалите посетители и нарушават правата им да почиват в спокойна и безопасна среда“.

Дебатът не за първи път се повдига в Бургас. През миналото лято в него се включиха граждани, различни организации и представители на църквата.

Докладната записка е продължение по темата, която по това време на годината става актуална. Интересното в сучая е, че след входирането, докладната записка беше изтеглена от вносителя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама