Кои храни и напитки помагат за регулиране на кръвната захар?

19:40, 16 юни 19 25 1639 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Симптомите на диабет могат да бъдат контролирани с помощта на здравословна и балансирана диета. Някои храни обаче са особено полезни за регулирането на кръвната захар, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на британски експерти.

Ден след като съобщи за шведско изследване, според което сокът от броколи помага за контролиране на диабета, в. "Дейли експрес" помества препоръките на д-р Сара Брюър. Тя обяснява кои други хранителни продукти допринасят най-съществено за стабилизиране на нивата на кръвната захар. Специалистката препоръчва всеки ден да се консумират между три и пет от посочените храни.

Бадеми

Бадемите оказват положителен ефект върху нивата на кръвната захар, засищащи са и могат да се консумират без да доведат до напълняване, имат нисък гликемичен индекс, богати са на протеини, влакна, "добри" мазнини и антиоксиданти.

Шоколад

Черният шоколад допринася за намаляване на инсулиновата резистентност, при която клетките в тялото не реагират правилно на хормона инсулин - фактор, който в крайна сметка може да доведе до развитието на диабет тип 2.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама