Чрез 700 хил. потребители в сивия сектор собственици на кабелни телевизии укриват данъци в значителни размери

11:19, 14 юни 19 25 1070 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

2,4 млн. са потребителите на телевизионни програми, от тях 700 хил. са в т.нар.”сив сектор“, за които държавата официално не знае. Чрез тях собствениците на кабелните телевизии, осъществявайки престъпление против интелектуалната собственост укриват данъци в значителни размери. Това каза на брифинг в Съдебната палата говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, предаде репортер на Топновини.

И кюстендилци без кабелна телевизия и интернет след акцията на ГДБОП

„Вчера бяха осъществени видими в достатъчна степен според нас действия на няколко органа на държавното управление. Проведоха се оперативно- издирвателни мероприятия, извършиха се процесуално следствени действия по разследване в Бургас, Кърджали, Кюстендил, Благоевград, Петрич, Сандански и Дупница за престъпления срещу интелектуалната собственост, които касаят нарушения на авторски права и съвместни разследвания за данъчни престъпления“, заяви Арнаудова.

Гоце Делчев без интернет и телевизия след акцията на ГДБОП

 „Заявяваме отговорно, че това което установяваме и разследваме е схема чрез извършване на престъпления против интелектуалната собственост реално паралелно с тях и благодарение на тях се осъществяват и данъчни престъпления“, каза още говорителят на главния прокурор.

Интелектуалното пиратство за България е сериозен проблем, ще продължим да противодействаме

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама