Окончателно: Половин година затвор и глоба за Орнела Мути

15:20, 14 юни 19 / Любопитно 25 809 Topnovini
1

Касационният съд в Италия потвърди присъдата от половин година затвор и глоба срещу известната италианска актриса Орнела Мути за провален спектакъл в град Порденоне и за представяне на фалшиво медицинско свидетелство.

По този начин висшата съдебна инстанция окончателно потвърди решението на апелативния съд от месец юли 2017 година, който смекчи наказанието. То бе съкратено от 8 месеца затвор на 6 месеца. Актрисата може да избегне престоя си зад решетките, ако плати неустойка на театъра в размер на 30 000 евро, съобщи БТА.

Орнела Мути иска руско гражданство

Администрацията на театъра подаде съдебен иск срещу Мути, като я уличи в представяне на фалшиво медицинско свидетелство, което я освобождаваше от задължението ѝ да се яви на сцената в постановка, предвидена за 10 декември 2010 година. За нейната работа хонорарът ѝ беше 25 000 евро. Но след това се изясни, че същата вечер Мути е била гост на благотворителна вечеря в Санкт Петербург заедно с американския актьор Кевин Костнър и руския президент Владимир Путин.

Затвор за Орнела Мути, вечеряла с Путин

Мути вече поднесе своите извинения на публиката. Актрисата обясни, че нейното заболяване (ларингофарингит) не ѝ позволило да се яви на работа и да използва гласните си струни. А на благотворителната вечеря в полза на болни деца не ѝ се налагало да говори.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Трябва ли повторно ВСС да подкрепи кандидатурата на Гешев за главен прокурор?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 260 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.