Задържан е IT специалист в Дупница, попречил на проверката на НАП

11:50, 14 юни 19 25 1137 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Има задържан IT специалист в Дупница, който по време на извършване на проверките от НАП си e позволил да им пречи, като е изключвал и прекъсвал връзката с касовия апарат, за да попречи на проверката. Това каза на брифинг говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова във връзка със специализираната операция в офиси на кабелни телевизии, предаде репортер на Топновини.

Румяна Арнаудова: Над 10,5 млн. лева са нанесените щети от кабелни оператори в Югозападна България

По думите й няма задържани собственици на кабелни оператори.

„Обвинения към този момент няма, престъпленията са сложни и има необходимост от доказване“, заяви Румяна Арнаудова.

Румяна Арнаудова: Над 10,5 млн. лева са нанесените щети от кабелни оператори в Югозападна България

„Трябва да имаме техническа експертиза, която да докаже изпълнителното деяние на разпространението. Имаме нужда и от точност в размера на укритите данъци“, подчерта говорителят на главния прокурор.

И кюстендилци без кабелна телевизия и интернет след акцията на ГДБОП

 „Разпространявани са 60 телевизионни програми, чуждестранни и български, без разрешение и съгласие на носителя на авторските права“, добави Арнаудова и подчерта, че пет са кабелните оператори, извършвали престъпленията в Югозападна България.

 „В останалата част на България, където също работят кабелни оператори, продължава извършването на оперативно- издирвателни мероприятия. Въпрос на време е отново да узнаете, че действаме и там“, каза Арнаудова.

Гоце Делчев без интернет и телевизия след акцията на ГДБОП

 „Кабелните оператори си позволяват да извършват престъпления водени според нас от чисто финансови интереси, което не можем да допуснем. Имахме затруднения във всеки град, от различно естество. Получихме отпор от собствениците на кабелни телевизии, имахме информация за теч и за опити на собствениците да предотвратят и да не допуснат извършване на действия“, каза още Румяна Арнаудова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама