Делото срещу Митьо Очите не тръгна и от втория опит

18:05, 14 юни 19 25 1222 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Делото срещу Димитър Желязков, обвинен в организиране и ръководене на престъпна група, част от която е и неговата дъщеря, не тръгна и днес в спецсъда, предаде БГНЕС.

През май процесът регистрира един фалстарт, след като и заради отсъствието на един от подсъдимите разпоредителното заседание бе отложено за днес. Тогава съдът обяви този подсъдим за общодържавно издирване.

Отложиха делото срещу Митьо Очите, издирват един от подсъдимите

В съдебната зала стана ясно, че той е обявен за издирване на 6 юни. Докладва се, че той е бил призован по телефона за днешното съдебно заседание, но съдът прецени, че не е сигурно, че е разговаряно с него. Адвокати казаха, че този подсъдим след предходното заседание е депозирал жалба, тъй като беше изменена мярката му за неотклонение.

Адвокатът на Желязков Илиян Василев каза, че възприема отлагането на делото като ''поредната нескопосана оперативна операция на някои прокурори в Специализираната прокуратура да осуетят разглеждането на делото”.

Евгения Станкова, която е един от прокурорите по делото e категорична, че не са налице никакви предпоставки да се прекратява на наказателно производство не само по отношение на Желязков, но по отношение на всички, за които прокуратурата е изготвила и внесла обвинителен акт.

„Прокуратурата е държавното обвинение, тя е страна в наказателното производство и считам, че няма абсолютно никакви предпоставки за такъв коментар. Всяка една от страните в наказателното производство имат своето процесуално поведение и считам, че когато има някаква недобросъвестност от страна на някои подсъдим същата не може да бъде прехвърлена като вина върху прокуратурата”, заяви Станкова.

Тя каза, че се надяват следващият път да се даде ход на разпоредителното заседание.

„До настоящия момент съществуват абсолютни процесуални предпоставки, които налагат да не се дава ход на делото. Надяваме се на определената от съда следваща дата да се даде такъв ход“, каза прокурорката.

За подсъдимия, който не беше в залата днес, тя посочи че е обявен за издирване от една седмица.

„Така или иначе щателното дирене е в своя начален етап. Предстои да бъде проведено такова щателно издирване и се надяваме да се положат усилия в тази насока и да се яви лицето“, посочи обвинителната. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама