Шефът на АБРО: Пиратството носи вреда за телевизиите и за хазната

09:30, 16 юни 19 25 1240 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кабелното пиратство носи вреда първо на телевизиите, след това на съдържанието, което достига до зрителите. С подобни незаконни дейности се ощетява и държавният бюджет заради укритите приходи и неплатените данъци. Това заяви в ефира на "Събуди се" по Нова телевизия Анна Танова, изпълнителен директор на Асоциацията на българските радио и телевизионни оператори (АБРО).

Коментарът ѝ бе по повод мащабната акция на българските служби и Европол срещу кабелното пиратство, провела се редица градове преди дни.

"Ние от години алармираме за този проблем. В България има поне две форми на т.нар. кабелно пиратство. Има оператори, които изобщо не обявяват съществуването си, такива, които разпространяват телевизионни програми без уредени авторски права и такива, които не декларират реалния брой на абонатите си", поясни Танова.

Основният проблем, който ние идентифицирахме е, че данните, които се представят от кабелните оператори едностранно към КРС не са реални, допълни шефът на АБРО.

Тя категорично отрече обвиненията на засегнатите от акцията оператори, които твърдят, че се цели унищожаване на малкия и среден бизнес. "Ние нямаме интерес от такова нещо", заяви Танова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама