Мая Манолова: Няма как да се обвържа с партия

17:55, 16 юни 19 / Политика 25 302 Topnovini
1

Името ми винаги се спряга, когато в някакъв сектор има криза. Това коментира омбудсманът Мая Манолова по повод твърденията, че от БСП ще я помолят да се кандидатира за кмет на София.

Калоян Паргов: Бих подкрепил Мая Манолова за кмет

„Не са ме питали само за Българския футболен съюз, но ако започнат да ми звънят спортните репортери ... Аз съм открит човек, прям. В момента, в който преценя, че инструментариума, с който разполагам като омбудсман, не ми позволява адекватно да адвокатствам на българските граждани, че не съм ефективна в моята защита, със сигурност ще предприема други стъпки. Може и да кандидатствам за други позиции, но с ясната цел да бъда полезна и да работя за българските граждани. В този ред на мисли, партийно издигане и кандидатиране ми изглеждат абсолютно неприемливи, тъй като аз работя за българските граждани. Освен това съм сигурна, че каквото и да правя, след като ми изтече мандата, то ще бъде свързано с правата на гражданите“, коментира Мая Манолова пред БНР.

Марешки вижда като опоненти президента, Слави Трифонов и Мая Манолова

"Ако преценя, че някоя публична позиция ще ми даде възможност да съм по-полезна и поефективна, може би ще взема такова решение, но тогава със сигурност ще го направя публично. В момента имам достатъчно ангажименти като омбудсман. Това, което ме тревожи, са много бавните стъпки, с които моите каузи се придвижват. Ще дам пример с медицинските сестри, със законопроекта за банките, с каузата ми за правила при фирмите за бързи кредити…", допълни тя.

Манолова е категорична, че не би се кандидатирала от името на партия: „Това, че се прокрадва от различни партии, че биха ме подкрепили, биха ме номинирали, благодаря, но решенията ги вземам аз. Със сигурност, давайки цялата си енергия да съм адвокат на гражданите, няма как да се обвържа с партия…. Не съм чула да има кандидати, обявили се за кмет на София, а мен ме питат вече повече от една година“.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани