Boeing призна, че е допуснал грешката в модела 737 МАХ

08:13, 17 юни 19 / Свят 25 1093 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Главният изпълнителен директор на Boeing призна, че компанията е допуснала "грешка" с проблемната предупредителна система в кабината на модела 737 Max преди двете смъртоносни катастрофи с най-продаваните самолети.

Председателят и главен изпълнителен директор Денис Мюленбург каза, че Boeing не е успял да комуникира „адекватно“ с регулаторните органи и клиентите, но защити широкия инженерен и дизайнерски подход към софтуера за контрол на предната част на самолета, който е в основата на разследването на произшествията, довели до спирането на полетите с този модел по целия свят, предаде БГНЕС.

Мюленбург призна, че компанията е допуснала грешка заради това, че не уведомила за дефектна предупредителна светлина на кабината на 737 Max регулаторните органи и клиентите и заяви, че глобалните регулаторни органи разследват това.

Изпълнителният директор на Boeing, който е под кръстосан огън заради дизайна на Max и заради начина, по който се отнесе към кризата с Boeing каза, че "виждаме с течение на времето все по-голямо единство между регулаторите", че Max трябва отново да получи разрешение за полети. Той изрази очакване, че това ще стане тази година.

Американската федерална авиационна администрация е обвинявала Boeing, че повече от година не е уведомил регулаторите, че индикатор за безопасност в кокпита на Max не работи.

Пилотите са ядосани, че компанията не ги е информирала за новия софтуер, който е свързан с катастрофите в Индонезия и Етиопия, при които загинаха 346 души.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама