Анета Милкова отпадна от конкурса за генерален директор на БНР

13:40, 17 юни 19 25 1144 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С пет гласа „за“ членовете на Съвета за електронни медии взеха единодушно решение един от участниците в конкурса за генерален директор на Българското национално радио да отпадне - това е Анета Милкова, която е директор на Специализираната администрация в СЕМ. Причината е, че Милкова няма изисквания по закон трудов стаж.

Членът на СЕМ и председател на техническата комисия по проверка на документите на кандидатите Бетина Жотева заяви: „Г-жа Милкова излага мнение, че притежава общо 8 години и три месеца трудов и осигурителен стаж, който се формира от стажа ѝ в НСРТ, в „Дарик радио“, в „Ретро радио“ и три години стаж като член на УС на БНР. Тя прилага и заявление, и правно мнение на проф. Васил Мръчков и припомня, че в процедурата за избор на генерален директор на БНР 2010 г. е допусната за участие при наличие на идентични писмени доказателства, каквито е приложила сега“, предаде БНР.

До следващия етап на конкурса за генерален директор на БНР продължават останалите петима кандидати - това са сегашният директор на общественото радио Александър Велев, Светослав Костов, Даниела Манолова, Валерий Тодоров и Митко Димитров.

Самият избор ще бъде на 28 юни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама