Крум Зарков: Партията подкрепя Нинова в голямата си част

16:45, 17 юни 19 / Политика 25 157 Topnovini
1

„Корнелия Нинова хвърли оставка, но щеше да е проява на инатлък да я поддържа, след като стана ясно, че партията я подкрепя в голямата си част, второ конгресът, делегатите на партията, я подкрепя в отношение 5 към 1. И накрая - предстоят ни ключови избори само след 2 месеца. Щеше да е проява на безотговорност сега да се предизвика този трус. Резултатите на евроизборите съвсем не го предполагат”, заяви в ефира на Нова телевизия депутатът от „БСП за България'' Крум Зарков. 

Корнелия Нинова оттегли оставката си

Според него пътят, по който върви БСП, е правият.

„Пътят на категорична опозиция на сегашното статукво, пътят на даване на перспектива на млади нови политици, пътят на чертаене на нова визия за България е пътят, по който трябва да продължим. Този път се олицетворява за много членове и симпатизанти на БСП с Корнелия Нинова”, заяви Зарков.

Нинова: Оставката ми може да доведе до спад в подкрепата за БСП

„На този конгрес г-жа Нинова беше преотвърдена като лидер на партията до края на мандата. Но беше преотвърдено и друго правило – следващият лидер ще бъде избран с пряк избор”, коментира Зарков.

„БСП е един от стълбовете на политическия живот в България, който е често замърсяван от различни кръгове на интереси, които се опитват да пробият институциите. И в БСП явно има такива опити”, коментира Зарков.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани