Целта на предложението за субсидия от 1 лв. е опозицията да бъде унищожена преди местните избори

13:34, 18 юни 19 / Политика 25 1134 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Целта на предложението за субсидия от 1 лв. е опозицията да бъде унищожена преди местните избори. Това каза зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев след среща с ДПС за размера на партийните субсидии.

 „Проведохме среща с ДПС относно актуализацията на бюджета, чухме и техните предложения за второ четене, както и те нашите“, обясни Стойнев. Зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ изрази удовлетвореността си от разговорите с ДПС.

Йордан Цонев: Ще предложим да отпаднат ограниченията за финансиране на партиите от юридически лица

По думите на Стойнев е хубаво да има диалог, за да се разбере кой на каква позиция е, кой какви идеи и ценности защитава. „И двете политически сили се обединихме да продължи европейският модел на финансиране на политическите сили, но в крайна сметка всичко зависи от управляващите и правителството“.

„Управляващите няма да отстъпят. „Идеята е още в петък да бъде гласуван законопроектът и преди 1 юли да бъде одобрен, така че опозицията да не може да получи това финансиране, което е залегнало в нейния личен бюджет. Това финансиране отговаря на банките кредиторки, които са ни заели своите средства да ги използваме в предизборната си кампания. Целта е ясна – опозицията да бъде ликвидирана и унищожена преди едни толкова важни избори като местните, които предстоят. За нас е важно и затова апелираме към управляващите - нека тази промяна да бъде съпътствана с един продължителен диалог. Нека не се бърза, предава “Фокус“. Прокрадва се идеята дайте да смачкаме опозицията за местните избори, ако може да ги ликвидираме, а след това към края на годината отново да върнем дебата и да върнем субсидията, защото видяхме, че сгрешихме“, допълни още той.

Драгомир Стойнев каза още, че партията ще направи всичко възможно, за да се разбере какво се случва в страната. „Навремето един бивш лидер на ГЕРБ говореше за едни евроатлантически ценности, ако диктатурата е евроатантическа ценност – здраве му кажи“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама