Прокуратурата разследва инцидента с падналата метална врата върху петгодишно дете в Пазарджик

14:31, 18 юни 19 / Общество 25 313 Topnovini
1

Пазарджишката районна прокуратура започна разследване по случая с 5-годишно дете, което беше ранено от паднала метална врата на площадка в спортното училище. Инцидентът стана на 13 юни вечерта.

Момчето е било на площадката с майка си, когато тежката метална врата се е откъртила от пантите и се е стоварила върху него.

Детето е в болница с контузии на крайниците и без опасност за живота.

''Прокуратурата ще назначи експертиза по случая, а детето ще бъде разпитано в ''Синя стая'', каза говорителят прокурор Пламен Пантов, цитиран от БНР:

"Разпитани са свидетели, предстои да се назначи медицинска експертиза, която да определи травматичните увреждания, които са били причинени на детето. Към този момент още няма официален отговор, който да ни насочи за този, който би трябвало да стопанисва въпросната врата, като същата е и на СОУ "Георги Бенковски". Предстои да се изяснят причините около настъпването на инцидента".

От ръководството на Спортното училище съобщиха, че влизането в двора на учебното заведение вечер е забранено, но много от гражданите спортували там и многократно са чупили катинарите на вратите. Вечер училището не разполагало с охрана.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани