Прокуратурата разследва инцидента с падналата метална врата върху петгодишно дете в Пазарджик

14:31, 18 юни 19 25 1119 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пазарджишката районна прокуратура започна разследване по случая с 5-годишно дете, което беше ранено от паднала метална врата на площадка в спортното училище. Инцидентът стана на 13 юни вечерта.

Момчето е било на площадката с майка си, когато тежката метална врата се е откъртила от пантите и се е стоварила върху него.

Детето е в болница с контузии на крайниците и без опасност за живота.

''Прокуратурата ще назначи експертиза по случая, а детето ще бъде разпитано в ''Синя стая'', каза говорителят прокурор Пламен Пантов, цитиран от БНР:

"Разпитани са свидетели, предстои да се назначи медицинска експертиза, която да определи травматичните увреждания, които са били причинени на детето. Към този момент още няма официален отговор, който да ни насочи за този, който би трябвало да стопанисва въпросната врата, като същата е и на СОУ "Георги Бенковски". Предстои да се изяснят причините около настъпването на инцидента".

От ръководството на Спортното училище съобщиха, че влизането в двора на учебното заведение вечер е забранено, но много от гражданите спортували там и многократно са чупили катинарите на вратите. Вечер училището не разполагало с охрана.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама