В Плевен откриват "Лятно кино в парка"

09:00, 19 юни 19 / Култура 25 1579 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Плевен се открива "Лятно кино в парка". Домакин е Регионалният исторически музей /РИМ/, който предоставя уюта на своя двор за четири прожекции на открито, съобщиха от общината.

Културното събитие е съвместна инициатива на община Плевен и Руския културно-информационен център и ще представи съвременното руско кино от 19 юни до 22 юни.

Програмата ще бъде открита с филма "Две жени", създаден през 2014 година - копродукция на Русия, Франция, Латвия и Великобритания, с режисьор Вера Глаголева. Следващата вечер ще бъде показан руският военен филм "Белият тигър" , произведен през 2012 година под режисурата на Карен Шахназаров. В петъчната вечер ще бъде прожекцията на филма "Битката за Севастопол" - продукция на Русия и Украйна от 2015 година. Сергей Мокрицки е режисьор на тази лента.

Последният филм, за финал на инициативата "Лятно кино в парка", е "А утрините тук са тихи", произведен през 2015 година в Русия от режисьора Ренат Давлетяров.

Началото на прожекциите ще бъде от 21.00 часа в двора на РИМ, а при лошо време - в зала "Катя Попова" от 19.00 часа. Входът ще бъде безплатен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама