Правителствен сайт в Нова Зеландия „изтри” Израел от географска карта

18:50, 18 юни 19 / Свят 25 1057 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Официален уебсайт на имиграционната служба в Нова Зеландия публикува географска карта, на която не фигурира държавата Израел.

Израелският институт в Нова Зеландия призова за незабавно извинение на властите за оскърбителната карта и потвърждение, че тя не отразява политиката на правителството на Нова Зеландия спрямо Израел.

Съобщава се, че имиграционната служба в Нова Зеландия, чийто официален уебсайт е на правителството, е публикувала разпечатка с карта на Близкия изток, която показва Палестина и Източен Йерусалим, но не и Израел, според Спутник. Поток от жалби в социалните медии доведе до премахване на уеб страницата по –късно днес.

"Това е невероятно обидно и еквивалентът му би бил имиграционната служба в Нова Зеландия да публикува карта на Великобритания, като премахне Шотландия и Уелс и „остави” на Британските острови само само Англия”, заяви директорът на Израелския институт в Уелингтън А. Чърч.

Той съобщи, че предлагайки информация за палестинските имигранти в Нова Зеландия, същият сайт е идентифицирал Източен Йерусалим като „определената столица на Палестина“.

„Министърът по въпросите на имиграцията трябва незабавно да се извини за картата и да потвърди, че той не отразява правителствената политика. Имиграционната служба на Нова Зеландия трябва да излезе с изявление, потвърждаващо, че уебсайтът не представлява мнението на министерството. Трябва да се направи разследване, за да се установи кой е отговорен и да се предприемат мерки, за да се гарантира, че това няма да се случи отново ”, каза Чърч.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама