Седмокласниците пишат по Вариант I на матурата по математика

09:08, 19 юни 19 25 1379 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пред журналисти в Министерството на образованието и науката бе изтеглен изпитния вариант за матурата по математика след VII клас, предаде БГНЕС. Задачата се падна на Ана Ангелова от Канал 3, която извади от стъклената купа листа с вариант I.

„На първо място е важно да е овладян материалът по математика, това е изключително важно за успешното вземане на изпита. Второ – учениците трябва да отидат спокойни на изпита. Аз се радвам, че повечето отзиви на учениците след първи изпит от националното външно оценяване, който бе по български език и литература, бяха, че са били спокойни и доволни от това, което са направили“, заяви заместник-министърът Таня Михайлова след изтеглянето на изпитния вариант.

„Надявам се всички да излязат удовлетворени от изпита“, пожела тя.

Заместник-министър Михайлова опроверга информацията за спорна задача на изпита по български език и литература. „Още с ключа за отговори има указания. Ако някой търси спорна задача, просто защото няма такава, а трябва да са намери, ще трябва да разочароваме всички, които тръгват негативно към изпитите. Това създава напрежение в самите ученици“, обясни тя. Според нея въпросната 17-та задача има достатъчно ясно обяснение в ключа за отговорите.

„Добрата новина е, че от днес имаме готовност за оценяване на писмените работи по БЕЛ, т. е. има увеличение на дните за проверка с един“, допълни още зам.-министърът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама