Внесоха обвинителния акт срещу бивши шефове на АПИ

10:13, 19 юни 19 25 1019 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Софийска градска прокуратура /СГП/ внесе в Софийски градски съд /СГС/ обвинителен акт срещу три длъжностни лица от Агенция „Пътна инфраструктура“ за безстопанственост в особено големи размери, представляваща особено тежък случай - престъпление по чл.219 ал.4 вр. ал.1 от НК.

Бившият шеф на АПИ Лазар Лазаров е предаден на съда за това, че 07.08.2014 г. -17.02.2015 г. в качеството си на председател на Управителния съвет на АПИ, умишлено не е положил достатъчно грижи за възложената му работа по изграждане на магистрала „Марица“, и от това са последвали щети за Министерство на транспортна и информационните технологии в особено големи размери -30 813 647 лева., и случаят е особено тежък.

Обвиниха 7 души за катастрофата край Своге, трима са ексшефове в АПИ

Тъй като осъщественото от него деяние е умишлено, той е привлечен към наказателна отговорност по по-тежката правна квалификация за безстопанственост - чл. 219 ал.4 вр. ал.3 вр. ал.1 от НК.

Ако бъде признат за виновен, Лазар Лазаров може да получи наказание лишаване от свобода“ от 3 /три/ до 12 /дванадесет/ години и „лишаване от право да заема определена държавна или обществена длъжност и „лишаване от право да упражняват определена професия или дейност“.

Арнаудова: АПИ е знаела за опасното състояние на тунел „Ечемишка“, но е бездействала

Друг директор на АПИ - Дончо Атанасов и Илиана Захариева - член на УС на АПИ са предадени на съд, затова, че периода 23.01.2014 г. до 26.01.2015 г. в качеството си на членове на Управителния съвет на АПИ, при условията на независимо съпричинителство, не са положили достатъчно грижи за възложената им работа по изграждане на магистрала „Марица“, и от това са последвали щети за Министерство на транспортна и информационните технологии в особено големи размери -30 813 647 лева., и случаят е особено тежък.

Ако бъдат признати за виновни, Дончо Атанасов и Илиана Захариева могат да получат наказание „лишаване от свобода“ от 3 /три/ до 10 /десет/ години и „лишаване от право да заемат определена държавна или обществена длъжност и „лишаване от право да упражняват определена професия или дейност“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама