60 любопитни факта за живота на Мадона, които не знаехте

20:00, 19 юни 19 / Любопитно 25 1171 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Няма друга звезда като Мадона. Въпреки че има много имитатори и претенденти за трона на изпълнителите над 30, тя е всепризнатата Кралица на попа и никой от тях не успя дори да се доближи до нейното музикално дълголетие и въздействие. С ексцентричните си идеи и безбройните превъплъщения Мадона е шаблон за съвременна поп дива. В чест на това, че издава 14-тия си студиен албум „Madame X“ и като признателност към всичко, което е направила за музикалната история, преглеждаме забележителния ѝ живот в 60 факта, които е малко вероятно да знаете.

Мадона Луиз Чиконе е родена на 16 август 1958 година в Бей Сити, Мичиган. Отнася се към родния си град като към „миризлив малък град в северен Мичиган.“

Едно от шестте деца Мадона е кръстена на майка си, която умира от рак на гърдата, когато звездата е само на пет години. За да я разграничат от майка ѝ, я наричат „Little Nonni“.

Като отлична ученика Мадона получава танцова стипендия за университета в Мичиган.

През 1978 напуска университета и пристига в Ню Йорк само с 35 долара.

Опитвайки се да свърже двата края, докато учи в „Alvin Ailey American Dance Theater“, е работила на всевъзможни места.

Преди да се отдаде на солова кариера е била основател на две банди. Формира „Breakfast Club“ с музиканта Дан Гилрой, с когото се запознава на турне в Европа през 1979, където е резервен танцьор и певец за френския артист Патрик Хернандес. Двамата живеят заедно в изоставена синагога в Куинс.

Около година по-късно, Мадона напуска групата си Гилрой, за да сформира „Emmy“ с новия си приятел Стивън Брей. Музиката им привлича вниманието на основателя на „Sire Records“, Сеймор Стайн, който ѝ предлага договор като солов изпълнител.

Първият ѝ сингъл „Everybody“ излиза на шести октомври 1982. Дебютният ѝ албум „Madonna“ е издаден през юли 1983 с първия ѝ хит в Топ 10 „Borderline“.

Нейният емблематичен и често имитиран външен вид е творение на стилистката и дизайнерка на бижута Марипол.

Тя е артистът, който пее за първи път „Like a Virgin“ на церемонията MTV Video Music Awards, излъчвана по кабелната телевизия през 1984.

Първата роля на Мадона е като клубна певица в „Vision Quest“ през 1985.

От пускането на първия си албум, реализира общо 14. Продажбите ѝ са ѝ спечелили място в „Книгата с рекордите на Гинес“, като най-успешният женски соло изпълнител на всички времена и най-продаваният женски изпълнител.

Турнето ѝ „Sticky & Sweet“ през 2008 е толкова успешно, че чупи рекорда, който е поставила само преди две години с „Confessions Tour“.

През 1990 е номинирана за звезда на „Алеята на славата“. Тя не проявява интерес и срокът за приемане на поканата изтича.

Вижте още любопитни факти за Кралицата на попа тук!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама