Apple обмисля изтегляне на до 30% от производството си от Китай

15:30, 19 юни 19 25 995 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американският технологичен гигант Apple обмисля да премести приблизително между 15% и 30% от своето производство от Китай в посока Югоизточна Азия или Мексико, съобщи във вторник агенция Nikkei Asian Review, цитирайки източници, запознати с въпроса.

Според информацията компанията е поискала от своите доставчици да анализират разходите за пренасочване на производствените мощности, докато те се подготвят за големи промени във веригите на доставки.

"Със или без последния кръг от митнически тарифи за китайски стоки на стойност 300 млрд. долара, Apple следва голямата тенденция за диверсифициране на производството", заяви едни от източниците на Nikkei Asian Review.

Така той потвърди, че независимо от резултата от настоящия търговски спор между Вашингтон и Пекин, Apple ще следва по-широката тенденция на прехвърляне на производство от втората по големина икономика в света.

Това едва ли е изненадващо с оглед на факта, че Apple е едно от най-забележителните технологични имена, засегнато от продължаващия търговски спор между САЩ и Китай.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама