Екипът на президента Радев работи по обстоятелствата за Закона за устройството на Черноморското крайбрежие

14:27, 19 юни 19 / Политика 25 1033 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Моят екип работи по всички обстоятелства, свързани със Закона за устройството на Черноморското крайбрежие. Това каза пред журналисти президентът Румен Радев по повод искания на еколози за налагане на вето върху последните промени в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.

„Застрояването, бетонирането на плажната ивица продължава да бъде голям проблем. Волята на законодателя да бъде изключително строг към гражданите, а в същото време да наблюдаваме как има варварско наливане на бетон по плажната ивица, далеч от погледа на всички институции, не е в интерес на гражданите и общество“, заяви държавният глава.

Забраниха палатките и чадърите върху дюните по Черноморието

На въпрос как ще коментира критики в медии, че блокира инфраструктурни проекти, президентът каза: „Уважавам всички медии, но мисля, че медиите трябва да печелят доверие с обективност, а не със системни кампании, тиражиращи най-малкото невярна, манипулативна и анонимна информация, която няма нищо общо с истината“.

Организацията „Бетономорие“ иска от президента вето на закона за Черноморието

„Чувам някакви покани за диалог и в диалога да се решава истината. Според мен диалогът трябва да върви преди упоритата манипулация. Обратното е оправдание“, каза още президентът.

"Категорично няма нищо вярно, че президентът спира АМ "Хемус" с ветото и сезирането на Конституционния съд, или че създава тапи на Околовръстното. Това е физически и правно невъзможно. Няма прекратени дела заради сезирането на Конституционния съд. Медиите трябва да подхождат по-отговорно към законите, да се четат по- внимателно, да се искат мнения на експерти, а не да се слагат гръмки и манипулативни заглавия", обяви държавният глава, пише “Фокус“.

В отговор на въпрос колко трябва да бъдат партийните субсидии, Румен Радев каза: „Партийните субсидии са въпрос на партийно строителство. Дебатът между самите партии е в парламента и не е изчерпан“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама