76% от мобилните приложения са достъпни за хакерски атаки

17:00, 19 юни 19 / Любопитно 25 1122 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Най-разпространената уязвимост на мобилните приложения е опасното съхранение на данни, което се намира в 76% от техните програми, в резултат на което личните данни и финансовата информация на потребителите могат да попаднат в ръцете на хакери, съобщава проучване на „Позитив Технолоджис“.

Паролите, които хакерите най-често пробиват

"Експерти установиха, че най-голямата уязвимост за съхранение на данни се намира в 76% от мобилните приложения: пароли, финансова информация, лични данни и лична кореспонденция могат да попаднат в ръцете на хакери", се казва в изследването.

Експертите отбелязват, че хакерите рядко се нуждаят от физически достъп до смартфона на жертвата, за да крадат данни: 89% от уязвимите приложения могат да бъдат използвани с помощта на злонамерен софтуер.

Според проучването, приложенията на Android с критични уязвимости са малко по-често срещани от приложенията на iOS (43% срещу 38%).

"Въпреки това тази разлика е незначителна и общото ниво на сигурност на клиентските мобилни приложения за двете платформи е почти същото", смятат от компанията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама