Драгомир Стойнев за субсидиите: Правилата на играта не могат да се сменят по средата на годината

18:50, 19 юни 19 / Политика 25 1120 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Съгласието между ГЕРБ и ДПС за партийните субсидии е целенасочена атака срещу БСП точно преди местните избори'', каза в ефира на bTV депутатът от БСП Драгомир Стойнев.

Според него фактите, сочещи именно към този сценарий, са няколко. Сред тях – обстоятелството, че подобна промяна се предприема не в началото на година, а в средата.

''Наистина сме доста притеснени от тази изключително добре координирана акция между ГЕРБ и ДПС. ГЕРБ и ДПС узаконяват корупцията в политиката. Тук вече демокрацията е под заплаха. Политиката вече е за продан, тя може да се приватизира (…) Не могат да се сменят правилата на играта по средата на годината. Това е все едно един футболен мач, който се играе 11 срещу 11 и по средата на мача да се сменят правилата и да се каже – единият отбор да бъде с 15 човека, другият с 5”, коментира Стойнев.

По думите му БСП е поканила политическите сили за диалог по темата, поканата обаче била отхвърлена.

Народният представител съзря още една причина за бързото решение за субсидиите, а именно – в крайна сметка отказът на Корнелия Нинова да се оттегли от поста на председател на партията.

„Веднага след това ГЕРБ и ДПС решиха да ударят опозицията с тези промени, които ще ни затруднят изключително много на местните избори”, коментира още Стойнев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама