Забранява се пушенето и паленето на открит огън в близост до посевите по време на жътвената кампания

09:57, 20 юни 19 25 1255 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Стопаните и сезонните работници е необходимо да знаят, че от настъпване на восъчна зрялост на житните посеви до окончателното прибиране на реколтата от полето пушенето и паленето на открит огън се извършва на обезопасени места, отстоящи на 50 м от посевите и от складиран фураж. Това съобщиха от РД ПБЗН - Пазарджик във връзка с началото на жътвената кампания в областта.

Не се допуска паркирането на превозни средства и нощуването им покрай пътища, които минават в близост до складиран фураж, покрай посевите или през посевите от настъпване на восъчна зрялост до прибиране на реколтата.

Забранено е използването на огнестрелно оръжие и сигнални ракети в района на неожънатите масиви и фуражните площадки. Устройването на лагери да става само на строго определени места. Основният документ, регламентиращ спазването на противопожарните изисквания по време на жътвената кампания, е Наредба №8121-968 за правилата и нормите за пожарна безопасност при извършване на дейности в земеделските земи от 10.12.2014 г. Тя е задължителна както за собственици и ползватели на земеделски земи, така и за лица, които преминават и/или осъществяват дейности в близост до тях.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама