Защо да пиете вода с краставица в горещините?

10:40, 20 юни 19 25 1357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В тялото много лесно се натрупват токсини, които е необходимо да се почистват от време на време, за да се чувстваме добре. Когато говорим за детокс, едно от нещата, които първо се сещаме, е краставицата. Зеленчукът е предпочитан както за направата на салати, така и в грижата за кожата и подобряване на хидратацията.

Над 95% от краставицата е вода, но тя съдържа и разнообразие от витамини и минерали. Най-голямо е количеството на витамин В, желязо и магнезий, в краставиците. Освен това не е калорична и може да се консумира всеки ден без никакво притеснение.

По думите на д-р Анджи Сууд, всички плодове и зеленчуци, които съдържат по-голямо количество вода, са пълни с полезни вещества. По-конкретно водата с парченца краставица, премахва много бързо токсините от организма. Затова много спортуващи и хора на специални хранителни режими, си я приготвят в горещините.

Пиенето на вода с краставица увеличава количеството на витамин С, магнезий, бета-каротин в тялото. В нея има много антиоксиданти, които имат пречистващо и освежаващо действие.

Защо да пиете вода с краставица в горещините?

За по-здрава и хубава кожа

Преди лягане може да си нарежете няколко парченца краставица и лимон, които да прибавите към бутилка с минерална вода. Така на сутринта ще си вземете напитката за работа. Краставицата е богата на антиоксиданти, които имат противовъзпалителен ефект и намаляват дразненето и зачервяването на кожата. Водата, в комбинация с поставянето на резенчета от зеленчука върху лицето, ще хидратира кожата и ще подобри вида ѝ.

За по-здрави кости

В краставицата има много витамин К. Той играе важна роля в процеса на заздравяване на костите и ставите.

За по-свеж дъх

Тютюнопушенето и консумацията на някои храни могат да са предпоставка за развитието на бактерии в устната кухина, които са основните причинители на лошия дъх. Ако не разполагате с четка и паста на работното място, но сте си направили вода с краставица, пийнете няколко глътки след като се нахраните, за да имате по-свеж дъх. Доказано е, че напитката намалява продукцията на слюнка в устата, пише lifestyle.bg.

Намалява апетита

Дори и да не ви се вярва, водата с краставица или похапването на няколко парчета от зеленчука, може да понижи чувството за глад, което усещате. Затова той е предпочитан за закуска или междинни хранения от много хора, които са на диета.

За приготвянето на детоксикиращата напитка може да използвате само вода и краставица или да добавите към тях парченца лимон, мента, дори джинджифил.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама