Напредва ремонтът на виадуктите по АМ „Тракия“

14:11, 20 юни 19 25 1096 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Напредва ремонтът на виадуктите по АМ „Тракия“ при 13-ти, 15-ти и 20-ти километър, които се очаква да приключат до началото на активния летен сезон.

За улеснение на трафика, в участъците с ремонт, в края на работната седмица в петък и събота има две ленти за Бургас и една за София, а в края на уикенда лентите съответно ще са две за София и една за Бургас, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна индрастриктура“ (АПИ).

Необходимо е шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост и да спазват стриктно поставената пътна сигнализация.

Виадуктите не са обновявани в пълнота повече от 30 години. Ремонтират се пътните плочи, греди, дилатационни фуги и тротоарни блокове, хидроизолация, асфалтова настилка, маркировка, предпазни парапети и мантинели. Съоръжението при 13-ти км е с дължина 254 м, при 15-ти км - 322 м, а при 20-ти км - 400 м.

Пътноподдържащото дружество „Автомагистрали“ ЕАД работи изключително мобилизирано, за да може предвидените строителни работи да завършат колкото се може по-скоро и да не се затруднява трафикът. Амбицията им е до края на месеца ремонтите да приключат.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама