Отстраниха прокурора по делото срещу Ахмед Муса

16:30, 20 юни 19 25 1413 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Окръжният съд в Пазарджик отстрани прокурора, който изготви обвинителния акт срещу Ахмед Муса и 13-те негови поддръжници, обвинени в разпространяване на идеите на "Ислямска държава". Според магистратите главният обвинител в процеса, Нели Попова, е предубедена към мюсюлманската общност у нас. Поводът е нейно изказване пред информационен сайт през март миналата година, където заявява, че ако мюсюлманите у нас достигнат 30%, това ще е предизвикателство за националната ни сигурност, предаде БНР.

Според съдия Кристина Пунтева има данни за предубеденост и това е основание за отвод, още повече, че изказването на прокурор Нели Попова не е манипулирано.

Окончателно: Година затвор и 5 000 лв. глоба за Ахмед Муса

Адвокатите на Ахмед Муса и останалите 13 обвинени поискаха отмяна на обвинителния акт, изготвен от прокурор Нели Попова, и връщане на делото в досъдебна фаза с нов обвинител.

Съдът трябва да се произнесе по искането за прекратяване на делото. Според юристи това е малко вероятно, тъй като към момента няма такава практика.

Прокурор Нели Попова днес не се яви в съдебната зала. Обвинението бе представлявано от окръжния прокурор на Пазарджик Васил Малинов.

Делото за радикален ислям в Пазарджик няма да бъде прекратено, реши Окръжният съд. Обвинението в продължаващия съдебен процес срещу Ахмед Муса и 13-те му поддръжници ще се представлява от окръжния прокурор Малинов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама