Каракачанов информира депутатите за Ф-16, четирима министри отговарят на питания в НС

06:40, 21 юни 19 / Политика 25 1271 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Един вицепремиер и четирима министри от кабинета ще вземат участие в петъчния парламентарен контрол.

Първи на трибуната ще се качи заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Той ще информира депутатите относно хода на преговорите с американската страна за доставка изтребителите Ф-16 блок 70, количествената сметка за охрана на масови мероприятия, както и закупуването на автобуси за нуждите на армията.

Веднага след него ще отговаря министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова. Тя ще трябва да внесе яснота относно състоянието на няколко пътни отсечки, както и за заплащането на труда на работниците във ВиК сектора.

Най-много питания са адресирани до министъра на здравеопазването Кирил Ананиев. 

Трансплантационната програма на България за периода 2019-2020; закриването на Националния център по наркомани; липсата на стратегически антитуморни средства у нас; политиките на Министерството на здравеопазването за осигуряване на кръв и кръвни съставки; кампанията за ваксиниране на населението; възнаграждението на медицинските специалист – това са част от въпросите, отправени към него.

Министърът на културата Боил Банов пък ще обясни пред депутатите за подобряване на условията и материалната база в училищата по изкуствата, мерките за опазване и развитие на "Античен комплекс", разположен в землището на с. Гърло, както и подготовката за предстоящото честване на 150-годишнината на Народно читалище "Съгласие 1869" Плевен.

Последен ще отговаря социалният министър Бисер Петков. Въпросът към него е свързан с подкрепата за участие в обществото на хора с увреждане, довело до ограничения в способността им за самостоятелно обслужване в ежедневието и до зависимостта им от чужда помощ. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама