Протест на природозащитните организации блокира движението в центъра на София

19:55, 20 юни 19 25 1428 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Протест на 20 природозащитни организации, обединени в група „Бетономорие“, блокира движението в централната част на София, предаде БГНЕС.

И към момента движението на пл. Княз Александър I около Партийния дом е блокирано.

Протестиращи: Искаме вето на Закона за Черноморското крайбрежие

Природозащитните се събраха по-рано днес на протест пред президентството с искане държавният глава да наложи вето на гласуваните промени в Закона за Черноморското крайбрежие.

С поправките в закона депутатите решиха палатки, кемпери и каравани да могат да се разполагат само в изрично определени зони, а поставянето на плажни принадлежности върху пясъчните дюни да бъде забранено.

Според протестиращите, новите текстове ограничават правото на свободно къмпингуване и допускат продължаване на презастрояването край морето.

Протестиращите настояват за среща с президента. Към момента природозащитниците заявиха, че в продължение на 3 дни ще опъват палатки пред шадравана на президентството.

Мирослава Петрова, която е сред организаторите на протеста, заяви, че промените в закона вместо да се погрижат за сериозните проблеми на Черноморието – замърсяване и презастрояване, реши да удари по конституционните права на хората.

“Една държава, която не си е прибрала дюните – 3272 дка от общо 4500 вече са частни. Кой защитава правата на държавата – ние или законотворците“, пита природозащитникът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама