Фандъкова: Трябва устройствен план за Борисовата градина, за да не се строят хотели

10:00, 22 юни 19 25 1083 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Това лято ще бъде още по-работно", заяви пред bTV кметът на София Йорданка Фандъкова.

"Грижата, инвестициите, които правим, показват ясно моето отношение към парковете и строителството в тях. Само преди няколко години никой не искаше да ходи в парковете, защото не се косяха. Сега почти няма място в парковете. Продължаваме това поддържане. Тази грижа означава да запазим това, което е останало от парковете и градинките в нашия град. Именно за това решихме, че трябва подробен устройствен план. В проекта има план за изграждане на нови обекти, които според мен няма нужда да се изграждат", каза още тя.

Фандъкова върна плана за Борисовата градина, иска преработване

"Моят подход и ангажиментът, който съм поела, е да запазим историческите ценности на нашия град. Между 1997 и 2005 г. части от Борисовата градина или са били продадени, или са включвани в търговски дружества. В дейността на тези дружества се споменава хотелиерство и строителство. Опитвано е много пъти в Борисова градина да се строят хотели, за това искаме подробен устройствен план, за да избегнем подобно строителство", категорична е Фандъкова.

"Не е лесно да направим частната собственост общинска. Това е битка. Ние ще я водим. За четири обекта се работи да се възвърнат на общината и да не се отдават отново под наем. Вярвам и ще работя за това, да си върнем тези пространства", каза още тя.

"Това е проект, който беше представен и се обсъжда публично. Всички можем да правим своите предложения, които ще се гласуват от общинските съветници", добави Фандъкова.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама