ДФ „Земеделие” не може да наложи санкции на къщи за гости в нарушение

13:45, 22 юни 19 25 1254 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Проверките на къщите за гости продължават, като тази събота се посещават обекти в Борино. Инспекциите са за къщите, направени с европейски средства от роднини на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ.

Досега са проверени два проекта за къщи за гости в село Чала. Три къщи са получили субсидия от 260 000 лева, проверяващите обаче не са могли да влязат в тях, защото са били заключени и не са се свързали със собственика. Дали тези сгради се ползват по предназначение засега още не е установено.

Румен Христов и Тихомир Безлов за къщите за гости: Една добра програма беше опорочена

Собственик на имота е Невредин Кючюк, който е шурей на председателя на ДПС. Той има и друга къща за гости в района на Борино, а тази в Чала се оказа, че няма да бъде санкционирана и няма да се върне част от субсидията.

„В момента те са извън мониторинг и Държавен Фонд "Земеделие" може да направи само анализ за неизпълнение на бизнес плана и да предостави информация на главна дирекция Национална полиция, която също извършва проверка”, обясни пред bTV Калоян Костадинов, зам.-изпълнителен директор на ДФ „Земеделие".

Откриха къща за гости на служител от ДФЗ, финансирана с пари от Европа

Той разкрива, че в момента не може да санкционира собственика на къща за гости, който е в нарушение, тъй като „няма правно основание за това”.

Инспекторите провериха и къщата на балдъзата на Кардайъ. Тя е и съпруга на кмета на Борино. Проверката установи, че там има по-малък брой нопщувки, отколкото е заложено по бизнес плана на обекта. Но отново и тази къща няма да бъде санкционирана, защото проверката е се извършва в извънмониторингов период.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама