Парламентарна делегация, водена от Цвета Караянчева, е на официално посещение в Москва

07:30, 25 юни 19 / Политика 25 1164 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, е на официално посещение в Москва на 25 и 26 юни 2019 г., съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

В състава на делегацията са съпредседателите на Групата за приятелство България – Русия Красимир Велчев и Антон Кутев, заместник-председателят на групата Волен Сидеров и народните представители Диана Саватева, Боряна Георгиева и Ахмед Ахмедов. На 25 юни 2019 г. председателят на парламента Цвета Караянчева и народните представители ще се срещнат с председателя на Съвета на Федерацията на Федералното събрание на Руската федерация Валентина Матвиенко.

По-късно те ще разговарят с министъра на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров. Програмата на посещението предвижда полагане на венец на гробницата на Незнайния войн в Александровската градина до стената на Кремъл. На 26 юни 2019 г. председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще направи изказване по време на пленарното заседание на Съвета на Федерацията на Федералното събрание на Руската федерация.

Цвета Караянчева е първият председател на българския парламент, който ще направи изказване пред Федералното събрание на Руската федерация. По-късно тя ще се срещне с председателя на Държавната дума на Федералното събрание на Руската федерация Вячеслав Володин. Българските парламентаристи ще разговарят с Групата за сътрудничество на Съвета на Федерацията на Руската федерация с Народното събрание на Република България. По време на визитата е предвидена и среща с българската общност в Москва.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама