Язовирът в село Винарско може да залее АМ "Тракия"

14:04, 24 юни 19 25 1261 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Стената на язовира в село Винарско е пропукана и може да залее автомагистрала "Тракия" и близките села. За това алармира кметът Стайко Манев пред БНР.

"Правен е частичен ремонт, но не е безопасно. В язовира на село Винарско се вливат две селски реки, които са станали пълноводни заради дъждовете и над отливника е започнала да прелива вода", коментира Манев.

"Опитаха се да направят някакви козметични ремонти, но с толкова много вода и толкова висока стена такива козметични ремонти не трябва да се допускат. Стената е пропукана много отдавна. На две места е изядена. Опитаха се да сложат някаква пръст, но след всички тези дъждове, сами разбирате, че пръстта не помага. Няма опасност за моето село и за хората. Но има опасност за АМ "Тракия", трафикът е интензивен. Има опасност за бензиностанцията, която се намира под язовира, за село Кръстина, както и за другите села", каза още кметът на Винарско.

"Причината за да е в това състояние язовирът е липсата на средства, които се отпускат на община Камено", твърди още кметът на село Винарско.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама