По проверките на къщите за гости се работи активно, излизат интересни неща за злоупотреби с евросредства

14:20, 24 юни 19 25 1237 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По проверките на къщите за гости се работи активно, излизат интересни неща за злоупотреби с евросредства и други документи. Това каза на брифинг зам.- главният прокурор Иван Гешев, предаде репортер на ТОПНОВИНИ. „Решенията на КПКОНПИ са в сегмента, който касае тяхната компетентност – а именно конфликт на интереси.

Нови проверки на къщи за гости в Сапарева баня

При нас има проверки, които са възложени също на тази комисия и при които извършваме събиране на данни за престъпления от компетентността на прокуратурата“, каза Гешев и посочи, че са били възложени данъчни проверки и на НАП, които към този момент не са приключили.

ДФ „Земеделие” не може да наложи санкции на къщи за гости в нарушение

„Поддържаме постоянен контакт с колегите от НАП. Процедурите по данъчния кодекс са доста по-тежки и тромави, което забавя тези проверки“, уточни зам.- главният прокурор Гешев.

Проверяват къща за гости и на Милко Калайджиев

Той  посочи, че по къщите за гости се работи активно. „Излизат интересни неща, за които ще бъдете уведомени. Те са в сегмента извършени престъпления – т.е. злоупотреба с евросредства и други документи. Прокурори от ВКП са възложили проверка на ГД „Национална полиция“ в тази насока за множество случаи“, каза Гешев и добави, че резултатите от тях се очакват.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама