Българска инвалидна количка позволява на хората с увреждания да покоряват планински върхове

20:00, 24 юни 19 25 1373 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Иновативна инвалидна количка позволява на хората с увреждания да покоряват планински върхове. През уикенда за първи път беше направено самостоятелно изкачване на Черни връх (2290 м) с революционната количка, изработена от български изобретатели.

За първи път: Човек в инвалидна количка ще направи опит да покори Черни връх

Използването на иновативната количка позволява на хората с увреждания да се предвижват бързо, лесно и независимо, както в градски условия, така и в пресечени терени, които са с кал, пясък, чакъл и вода. С нея безопасно и самостоятелно могат да се преодоляват големи наклони при спускане и изкачване, както и да се слиза по стълби.

Целта на екипа, разработил електрическата самобалансираща се количка, е да направи и града, и планината еднакво достъпни за хората с увреждания, защото тя е лесна за управление, стабилна и сигурна.

Превозното средство представлява електрическа количка, разработена на базата на самобалансираща се технология, която представлява комбинация от жироскопни устройства и сензори. За задвижването й е необходимо само движението на тялото. Това е изключително важен елемент, отличаващ тази количка от познатия инвалиден стол, тъй като по този начин се осигурява и постоянна рехабилитация на тялото. Платформата е проектирана да се завърта на място, правейки я много мобилна и маневрена.

След като най-високата точка на Витоша (2290 м) вече е покорена следващата амбициозна цел на екипа е достигане до хижа „Мусала“, която е в подножието на най-високия връх на Балканския полуостров и в България - Мусала (2925 м)

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама