Тръмп: В писмото си Ким Чен Ун ми честити рождения ден

21:15, 24 юни 19 / Свят 25 1170 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентът на САЩ Доналд Тръмп в понеделник заяви, че в писмото на севернокорейският лидер Ким Чен Ун, получено във Вашингтон по-рано този месец, имало поздрави по случай 74-я му рожден ден, предаде БГНЕС.

„Той всъщност ме поздрави за рождения ми ден и беше приятелско писмо", каза Тръмп пред репортери в Овалния кабинет, когато го попитаха за полученото послание.

Неговите коментари дойдоха един ден, след като севернокорейските държавни медии цитираха Ким, че е получил писмо с "отлично съдържание" от американския президент.

Доналд Тръмп иска да превърне Северна Корея в "голяма икономическа сила"

"Оценявайки способността за политически оценки и изключителната смелост на президента Тръмп, Ким Чен Ун каза, че сериозно ще обмисли интересното съдържание", съобщава официалната централна новинарска агенция на Северна Корея, без да дава повече подробности за съдържанието на писмото.

На първа страница на официалния вестник на Северна Корея „Родон Шинмун“ има снимка на Ким, който държи писмото на Тръмп, докато го чете в кабинета си.

В изявление Белият дом потвърди, че "е изпратено писмо от президента Тръмп и кореспонденцията между двамата лидери продължава".

Без договореност след втория ден от срещата между Доналд Тръмп и Ким Чен Ун

Кореспонденцията между лидерите идва след като втората им среща на върха през февруари приключи без споразумение за това, от което Пхенян би трябвало да се откаже в замяна на освобождаване от санкции.

Информацията в севернокорейските медии дойде само два дни, след като Ким бе домакин на китайския президент Си Цзинпин, който направи в петък силно символично посещение в ядрената Северна Корея.

Очаква се Си да се срещне с Тръмп по-късно този месец в Япония по време на срещата на върха на Г-20 и анализаторите твърдят, че китайският президент е имал намерение да използва пътуването си до Северна Корея, за да демонстрира на Тръмп влиянието си върху Ким.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама