Социалният министър на Северна Македония с шест пъти повече имоти за една година

09:30, 25 юни 19 / Свят 25 202 Topnovini
1

Македонският министър на труда и социалната политика Мила Царовска е увеличила собствеността си шест пъти в рамките на една година.

Според анализа на Център за разследваща журналистика-Македония (ЦРЖМ) в рамките на проект "Политически експонирани лица", към нейния списък от имоти от септември 2018 г. на стойност 212 990 евро са били добавени придобивки на стойност 1 378 607 евро, което означава, че текущите й активи възлизат на 1 591 597 евро, съобщи БГНЕС.

От министерството обясняват, че става въпрос за допълване на анкетния лист с имот на родителя, с който Царовска не живее заедно. "Освен земята, която е била новопридобита в Ястребник, всички останали елементи в декларацията за активите са допълване. То се прави за по-голяма прозрачност, въпреки че според закона не трябва да се докладва, защото това е собственост на майка, с която министърът не живее в едно и също домакинство.“

Освен Царовска, още четирима министри в правителството на Северна Македония са добавени към имотните списъци от август 2018 г., до сега.

Две неща добавя към имотния си списък министърът на отбраната Радмила Шекеринска. Едното е офроуд машина BRBCAN AM Outlander MAX XT-P1000 T 3 B ABS, струващо 15 000 евро, което е собственост на съпруга ѝ, както и кредит от 25 000 евро, чийто срок на погасяване е 2024 г.

Само един елемент, без определена стойност, бе добавен от напускащия министър на земеделието Люпчо Николовски. Става дума за апартамент в Крива Паланка, придобит като подарък. До публикуването на данните от ЦРЖМ не е получен отговор на въпроса за стойността на придобивката на министъра..

Имущественият статут на министър Никола Димитров, за разлика от гореспоменатите министри, е намален. С промените в чуждестранните валутни спестовни сметки и сметките, посочени в неговия имотен списък, в размер на 880 000 Евро, активите му са намалели до 570 000 евро.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани