Социалният министър на Северна Македония с шест пъти повече имоти за една година

09:30, 25 юни 19 / Свят 25 1150 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Македонският министър на труда и социалната политика Мила Царовска е увеличила собствеността си шест пъти в рамките на една година.

Според анализа на Център за разследваща журналистика-Македония (ЦРЖМ) в рамките на проект "Политически експонирани лица", към нейния списък от имоти от септември 2018 г. на стойност 212 990 евро са били добавени придобивки на стойност 1 378 607 евро, което означава, че текущите й активи възлизат на 1 591 597 евро, съобщи БГНЕС.

От министерството обясняват, че става въпрос за допълване на анкетния лист с имот на родителя, с който Царовска не живее заедно. "Освен земята, която е била новопридобита в Ястребник, всички останали елементи в декларацията за активите са допълване. То се прави за по-голяма прозрачност, въпреки че според закона не трябва да се докладва, защото това е собственост на майка, с която министърът не живее в едно и също домакинство.“

Освен Царовска, още четирима министри в правителството на Северна Македония са добавени към имотните списъци от август 2018 г., до сега.

Две неща добавя към имотния си списък министърът на отбраната Радмила Шекеринска. Едното е офроуд машина BRBCAN AM Outlander MAX XT-P1000 T 3 B ABS, струващо 15 000 евро, което е собственост на съпруга ѝ, както и кредит от 25 000 евро, чийто срок на погасяване е 2024 г.

Само един елемент, без определена стойност, бе добавен от напускащия министър на земеделието Люпчо Николовски. Става дума за апартамент в Крива Паланка, придобит като подарък. До публикуването на данните от ЦРЖМ не е получен отговор на въпроса за стойността на придобивката на министъра..

Имущественият статут на министър Никола Димитров, за разлика от гореспоменатите министри, е намален. С промените в чуждестранните валутни спестовни сметки и сметките, посочени в неговия имотен списък, в размер на 880 000 Евро, активите му са намалели до 570 000 евро.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама