Корнелия Нинова: Крайно време е да разсъждаваме по същество за партийните субсидии

15:13, 25 юни 19 / Политика 25 236 Topnovini
1

''Оценявам случилото се с партийните субсидии като загуба на време – крайно време е да разсъждаваме по същество и да решим въпроса'', каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция във връзка с провелия се коалиционен съвет на ГЕРБ и „Обединени патриоти“ за партийните субсидии, цитирана от „Фокус“.

Бойко Борисов: До края на юли ще се реши с колко да се намалят партийните субсидии

„По-скоро ме впечатли друг резултат от днешната среща на коалиционните партньори, че тепърва искат да започнат диалог с парламентарните партии за намиране на разумно решение. Оценявам случилото се тук, като загуба на време и отклоняване на общественото внимание от съществени въпроси. Защо загуба на време? Може би преди десетина дни от БСП предложихме точно това. Нашият Национален съвет упълномощи групата да поканим другите парламентарни партии на разговори и много спокойно, аргументирано и без излишни емоции да решим този въпрос“, посочи Нинова.

„Атака“ настоява субсидиите за партиите да бъдат силно редуцирани или да отпаднат

Тя припомни, че позицията на партията е „за“ намаляване на субсидията, но не на 1 лв. и не за отваряне на финансирането към олигарси.

„За съжаление на тази наша покана ГЕРБ и патриотите не откликнаха. Днес са взели точно те - същото решение да започнем разговор. Загубихме може би две седмици, крайно време е да седнем и да разсъждаваме по същество и да решим въпроса“, допълни Нинова.

На въпрос каква позиция ще защитава БСП, лидерът на партията заяви, че няма крайно решение за размер на субсидията.

„Ние сме за намаляване и сме направили разчети за различна сума. В диалог ще търсим разбирателство. Не искаме ние да налагаме нещо конкретно. Ще им покажем абсолютно аргументирано финансово какво е необходимо, за да може една партия да работи спокойно и независимо от частни и външни интереси“, посочи лидерът на БСП.

Тя посочи, че не иска днес да посочва число, тъй като разговорът е отворен.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани