Нинова: До края на август ще се срещнем с хората от всяка община

17:10, 25 юни 19 / Политика 25 1521 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Започваме срещите на Изпълнителното бюро от Ямбол, защото искаме да поздравим всички, които работиха усърдно в кампанията за европейските избори, за да имаме този прекрасен резултат в областта и да сме първа политическа сила. В над 60 общини в страната БСП е първа политическа сила, а това е добър старт за изборите за местна власт, които ни очакват през есента”, това каза председателят на НС на БСП Корнелия Нинова пред журналисти след среща с кметове, народни представители и председатели на общински съвети на БСП от област Ямбол.

Тя добави, че на тези срещи ще се представят проблемите на всяка община и ще се търсят техните решения. Нинова каза още, че проблемите на всяко населено място са специфични и трябва да бъдат решавани на място.

„Днес обсъдихме с всички колеги в областта проблемите на общините. Поставихме си приоритети, които са и национални, но и местни - да сложим в центъра на нашата политика икономическото развитие на общините и социалната политика, в частност задържането на младите хора по места”, обяви лидерът на левицата.

Тя посочи, че в Ямболско БСП има много добри практики като безплатни детски градини, безплатен транспорт за учениците и по-евтини дърва за огрев за хората.

„Ще стъпим на добрите практики, които имаме, за да развиваме политиката си за местна власт и да се подготвим за изборите“, заяви Корнелия Нинова. "Визия за България" ще прерасне във визия за всяка община", каза председателят на БСП.

Тя посочи, че представителите на структурите на БСП в област Ямбол са поставили остро въпроса за обезлюдяването в част от общините.

„Тези райони, които са и гранични, се нуждаят от специфични грижи и затова ние имаме конкретен план за развитието на Странджа – Сакар“, уточни още Нинова.

Тя добави, че са обсъдени и проблемите на Ямбол, включително и тези, свързани с депото за отпадъци, болницата и заемът, който е взел кметът на общината.

„Явно е, че моделът на управление на държавата се пренася и в общините, в които има кметове на ГЕРБ”, коментира още Нинова.

Лидерът на левицата обясни още, че БСП има своя програма за развитието на Ямбол.

„Ще стъпим върху добрите неща, свършени от предишните кметове и ще търсим и още по-добро развитие за жителите на общините. Затова решихме за изработим и план за развитие на всяка община в област Ямбол. Ще разговаряме със своите потенциални партньори във всяко населено място. Търсим съюзи с хора, които споделят нашите идеи и „Визия за България”, която ще прерасне във визия за всяка община”, завърши Корнелия Нинова. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама