Започва изслушването на кандидатите за генерален директор на БНР

07:40, 26 юни 19 / Общество 25 266 Topnovini
1

Съветът за електронни медии ще изслуша петимата достигнали до финала кандидати за генерален директор на БНР - Светослав Костов, Митко Димитров, Валерий Тодоров. В четвъртък ще бъдат изслушани Даниела Манолова и Александър Велев.

Изслушванията се ръководят от председателя на Съвета за електронни медии и се протоколират и записват чрез устройства, регистриращи звук. Изслушванията се предават директно от Българското национално радио - Радио Бинар. По време на изслушванията могат да присъстват журналисти без право да участват с въпроси и коментари.

Изслушването се състои от: Кратко представяне от кандидата на концепцията за неговата дейност в обществената медия - до 15 минути. Отговори на въпроси, задавани от членовете на Съвета за електронни медии. Всеки член на Съвета има възможност в рамките на до 10 минути да отправи своите въпроси към кандидата. Времетраенето на отговорите е общо до 40 минути с възможност за удължаване, но с не повече от 10 минути.

След приключване на изслушването, председателят на СЕМ дава възможност на представители от БНР да зададат въпроси. Времето за изложение на всички въпроси е общо до 5 минути. На кандидата се предоставя право на отговор след изчерпване на зададените въпроси към него. Времето за отговор е до 10 минути.

След приключване на изслушването от СЕМ и отговорите на запитванията от страна на представителите на Българското национално радио, Съветът за електронни медии, при изразено съгласие от страна на кандидата, предоставя възможност на присъстващите журналисти да зададат своите въпроси. Тази възможност ще бъде реализирана в паузите между изслушванията на отделните кандидати и в рамките на не повече от 15 минути.

Резултатът от конкурса ще бъде обявен в петък, 28 юни.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Анкета

Трябва ли повторно ВСС да подкрепи кандидатурата на Гешев за главен прокурор?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 225 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.