Младен Маринов: Новият Център по пътна безопасност ще заработи до края на годината

20:20, 25 юни 19 / Политика 25 1191 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Надявам се, че в рамките на половин година Национален координационен център за безопасно движение по пътищата ще е сработил'', това каза министърът на вътрешни Младен Маринов, предаде БГНЕС.

В дневния ред на утрешното заседанието на кабинета ще обсъдят създаването на Национален координационен център за безопасно движение по пътищата.

Предлагат да се създаде Национален оперативен център по пътна безопасност

Наскоро вътрешният министър съобщи, че е предложил на МС да създадат Национален координационен център по пътна безопасност, който да работи денонощно и да включва служители и работни места от всички институции, които имат отношение по пътната безопасност.

„Тогава всичко ще може да се прави по-бързо – тази координация и реакция при различни сигнали”, посочи той тогава.

Днес Маринов отбеляза, че това не касае създаване на нова структура или отпускане на допълнителен бюджет.

„Служителите, които ще работят, са си от сега съществуващия щат на съответните ведомства. Ние като министерство осигуряваме сградата, помещенията, техническото обезпечаване, и също служители, които и към момента са на щат на ГД „Национална полиция”, каза министърът и подчерта, че това няма да коства пари на бюджета.

Той посочи, че не може да се наеме със срок кога ще заработи този център, тъй като това е много сложна организация, но за тях той е приоритет.

„Надявам се, че в рамките на половин година ще е сработил”, каза Маринов.

Министърът подчерта, че това ще е оперативното звено, което ще получава сигнали, ще отработва, ще насочва, ще държи комуникация с Бърза помощ, с всички, които реагират при различни случаи на пътя. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама